Loading...

Харчування та рак



???? Їжа має суттєвий вплив на наше здоров’я. Харчування — це один із факторів, що може збільшити або зменшити ризик раку у вашому житті. Є хороша новина! Ви можете контролювати цей фактор та обирати здоровий раціон.
☝️ Саме правильне харчування є важливою частиною покращення здоров’я та зниження ризику раку.
☝️ Уважно проаналізуйте свій раціон. Подивіться, що ви їсте, і спробуйте скласти план здорового харчування для себе та своєї сім’ї.
✅ Що входить у здорове харчування?
▪ Їжа з високим вмістом вітамінів, мінералів та інших поживних речовин.
▪ Продукти з невисокою калорійністю, що допомагають підтримувати здорову масу тіла.
▪ Різноманітні овочі: темно-зелені, помаранчеві, червоні та інші.
▪ Продукти, що містять клітковину, як-от бобові.
▪ Різні сорти фруктів.
▪ Риба та птиця.
▪ Цільнозернові продукти (хліб, макарони тощо).
❌ Які продукти необхідно обмежити:
▪ Червоне м’ясо: яловичина, свинина, баранина.
▪ Оброблене м’ясо: бекон, ковбаси, сосиски тощо.
▪ Солодкі газовані та негазовані напої.
▪ Оброблені продукти з високим вмістом солі та цукру.
▪ Продукти, що готуються з очищених зерен.
???? Поради щодо здорового меню:
???? Запікайте або тушкуйте рибу та птицю, а не смажте.
???? Беріть їжу із собою та подбайте про здорові перекуси. Це можуть бути овочі та фрукти.
???? Якщо ви любите їсти калорійні страви — зменшуйте порції.
???? Не споживайте у якості перекусів картоплю фрі, чипси, пончики, морозиво та інші солодощі.
???? Обмежте споживання соусів і заправок.
Почати важко, але коли зробите перший крок — далі вам буде набагато легше! Пам’ятайте, що ви завжди можете звернутися до сімейного лікаря за консультацією щодо харчування.

Популярні новини