Loading...

Чому в'ялена або сушена риба небезпечна?



Тому що вона може нести небезпеку для життя — ботулізм????.
У теплу пору року попит на в’ялену або сушену рибу зростає. Зростають і випадки отруєнь цим продуктом. На жаль, і з летальним фіналом☹️.
 
 
Ботулізм — це харчова інтоксикація, зумовлена споживанням продуктів, які містять ботулотоксини. Збудник розмножується в анаеробному стані (без кисню), та за неправильних умов зберігання чи транспортування.
Так от в'ялена та сушена риба дуже часто стає «будинком» для розмноження токсинів, і ось чому:
☝така риба не проходить термічну обробку, а ботулотоксин гине лише при кип’ятінні впродовж 10-15 хвилин;
☝може бути заражена у природних умовах, оскільких резервуаром інфекції є пісок або ж річковий мул;
☝соління відбулось вже після утворення токсину, адже сіль не вбиває токсин, а лише пригнічує розмноження інфекції;
☝споживачу невідомо про неякісні умови зберігання або транспортування: тривале зберігання пораненої риби на грунті, перевезення навалом, без тари.
Навіть якщо вам важко утриматися від спокуси придбати в’ялену або сушену рибу на пляжі чи стихійному ринку, згадайте цей пост і віддайте перевагу перевіреним продуктам????‍????????‍????.
 

Популярні новини